De top 5 materialen voor je pluktuin - Tuinkabouter Chrisje

De top 5 materialen voor je pluktuin

Bloemen in je tuin, daar word je instant happy van! 

Wil jij ermee starten? Zorg dan dat je deze top 5 materialen in huis haalt voor een goeie start voor je pluktuin. 

1. Zaaitrays mét deksel en onderschaal. 

Je mag nog het beste zaad hebben ter wereld maar succesvol zaaien doe je met degelijk zaaimateriaal. 
Neem meteen een deksel en onderschaal erbij - zo heb je een volledige set om te starten. Je hoeft niet allemaal dezelfde soort per zaaitray te zaaien - handig is het om per rijtje te doen. Zaaitrays kan je hier vinden 

2. Labels - labels - labels 

Geloof mij (ik spreek van ondervinding) - eens je een paar verschillende soorten hebt gezaaid weet je soms niet meer goed wat nu in welke tray zat. Daarom label je best je zaaitray. Met een watervaste stift schrijf je de soort erop, label erin en klaar!  

3. Een patiokas of serre 

Je kan binnen zaaien op een zuidgerichte vensterbank maar de periode dat je kan zaaien is dan redelijk beperkt. Geef jezelf het plezier van een lange zaaiperiode (en vrije vensterbanken :-) ) door een patiokas of serre aan te schaffen. 

4. Bloemenzaad voor snijbloemen

Mooie bloemen zijn er genoeg, maar ze zijn niet allemaal geschikt om te plukken en in een vaas te houden. Kies daarom voor soorten die bewezen hebben om een mooi vaasleven te hebben. Daar heb je dan zowel buiten als binnen plezier van! 

5. Een plek onder de zon

Naast je materialen is deze eigenlijk een heel belangrijk punt. Bloemen en zeker de meeste eenjarige soorten die goeie snijbloemen zijn, houden van een plekje in de volle zon. Maar wat is dat nu "volle zon"? 

Dat is een plek waar je plant minimaal 5-6 uur direct zonlicht krijgt. Dit zijn dus de warmste plekken van je tuin. 

 

Terug naar blog